Hirtshals Yard – Årets læreplads for kontorelever

”Er din elevplads årets elevplads?” det spørgsmål var kontorelev Sidse H. Christensen ikke lang tid om at svare på og satte sig straks til tasterne, da HK Privat Nordjylland og Aalborg Handelsskole, hvor Sidse er indskrevet som administrationselev, udsendte brev om indstillingen.

Sidse var ikke i tvivl om svaret; hendes arbejdsplads fortjente om nogen den pris og indledte sin indstilling med ordene ”Verdens bedste arbejdsplads” og en videre fortælling om, hvorfor lige netop Hirtshals Yard fortjener at blive hædret som årets læreplads.

Ejere Rasmus Brohus og Jesper Reinholt og den øvrige medarbejderstab fik sig noget af en overraskelse, da formand for HK Privat Nordjylland Kirsten Estrup Madsen og organisator Pernille Nørgaard uanmeldt dukkede op på Hirtshals Yard en fredag i december lige før jul for at overrække prisen som Årets læreplads for kontorelever.

”Hvilken arbejdsplads kan få et ungt menneske til at stå op klokken halv seks om morgenen og glæde sig til at komme på job? Det kan Hirtshals Yard A/S. Virksomheden er af HK Nordjylland kåret som Årets Elevplads i Nordjylland inden for administration, ganske enkelt fordi eleven har leveret en uimodståelig indstilling” udtaler Kirsten Estrup Madsen, formand for HK Privat Nordjylland.

I indstillingen skriver kontorelev Sidse H. Christensen, at Hirtshals Yard A/S er verdens bedste arbejdsplads, som hun hver dag glæder sig til at stå op til. ”Det er min anden familie”, skriver Sidse også. Hun har ansvar og opgaver på lige fod med andre kolleger og får ikke bare lov at lave kaffe.

”Det lyder ofte, at virksomheder efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Det har derfor også stor betydning, at virksomhederne selv påtager sig ansvaret og uddanner elever, så det bliver muligt. Her går Hirtshals Yard A/S foran og tager medansvar for at uddanne kvalificeret arbejdskraft, som virksomheden selv har brug for”, slutter Kirsten Estrup Madsen.

Hirtshals Yard er en del af den maritime lærlingeordning ved det maritime brancheudviklingscenter og klyngesekretariat for den nordjyske maritime klynge MARCOD, hvor lærlingekoordinator Anette H. Sørensen fik til opgave at hjælpe med rekrutteringen, da værftet sidste år søgte en kontorelev.

Sidse H. Christensen har været i lære i et år, og er den første kontorelev på værftet, der også tæller syv smede- og skibsmontørlærlinge. Værftet har aldrig været i tvivl om, hvorvidt de skulle uddanne lærlinge indenfor smede- og skibsmontørfagene, men at skulle uddanne administrativt personale, det var noget helt nyt for ledelsen i 2016, husker Anette H. Sørensen.

”Som værftets lærlingekoordinator udfordrer jeg gerne virksomheden, og direktør Rasmus Brohus gav grønt lys til at undersøge, hvorvidt værftet kunne blive godkendt som lærested til en kontorelev. Kåringen som årets læreplads vidner om, at Rasmus dengang tog en god beslutning, og jeg ved, at Rasmus værdsætter Sidse og hendes arbejdsindsats højt - så meget, at hun allerede nu har fået at vide, at hun har arbejde, når hun er udlært til sommer 2018”, fortæller Anette H. Sørensen.

Efter kåring som Årets læreplads havde HK Privat Nordjylland endnu en overraskelse med. Hirtshals Yard havde indstillet Sidse som årets kontorelev, og Sidse fik overrakt et diplom, der bevidner en flot 2. plads i kapløbet om årets elev. Sidste dag inden jul blev dermed overraskelsens dag for både ledelse og kontorelev på Hirtshals Yard.

Successen bag kontorelevpladsen har endvidere ført til, at Hirtshals Yard netop også er blevet godkendt til at uddanne en lageroperatørelev, og medio januar udvides lærlingeflokken således med et nyt skud på stammen, når Karina Steen stempler ind på lageret og går i gang med at plukke varer.

Fakta om den maritime lærlingeordning

Den maritime lærlingeordning er et samarbejde mellem seks maritime virksomheder, som har ansat en fælles ressource til at tiltrække flere lærlinge til den maritime branche, højne kvaliteten i uddannelserne, understøtte virksomhederne i håndteringen af lærlinge samt koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at uddanne deres lærlinge bedst muligt til fremtiden. Aktive partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, VMS Group A/S, MAN Diesel & Turbo A/S, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S samt Mariendal Electrics. Sleeping partners er: Scanel International A/S, Karstensens Skibsværft A/S, Hytek A/S, Victor A/S, Norisol A/S, Hanstholm Elektronik A/S samt Imers Industri Montage ApS.

Fakta om MARCOD

MARCOD er et maritimt brancheudviklingscenter og klyngesekretariat, som støtter udviklingen hos små og mellemstore maritime virksomheder i den nordjyske maritime klynge. MARCOD er en specialiseret maritim erhvervsfremmeaktør med indgående kendskab til den maritime branche og et omfattende netværk til maritime aktører i Danmark og Skandinavien. MARCOD er etableret ultimo 2010 og støttes i perioden 2016-18 af Vækstforum Nordjylland, Business Region North Denmark, nordjyske kommuner og havne, maritime netværk, medlemmer og diverse fonde. MARCOD er organiseret som en fond og har base i Frederikshavn med satellitkontor på Aalborg Havn. Centret har i alt ni ansatte og er sølvcertificeret i henhold til EU’s fælles klyngeinitiativ ECEI. Læs mere om MARCOD på www.marcod.dk  

 

Udskriv Email

Hirtshals Service Group
Læssevej 14
9850 Hirtshals
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: +45 98 94 35 91