186 elever på inspirationsdag hos den maritime branche i Hirtshals

186 skoleelever besøgte i alt 20 virksomheder i Hirtshals by og på havnen, da årets ”Workforce of the Future” med temaet ”se, føl, og rør” blev afholdt den 26. september. Dagen bød bl.a. på aktiviteter, hvor eleverne skulle løse opgaver ved at bruge hænder, hoved og samarbejdsevner – det hele med fokus på de uddannelses- og jobmuligheder, som den nordjyske maritime branche kan tilbyde fremtidens arbejdskraft.

For det maritime netværk ”Hirtshals Service Group”, der i alt tæller 48 medlemsvirksomheder, er et arrangement som ”Workforce of the Future” vigtigt for branchen:

Mange af netværkets medlemsvirksomheder har udfordringer i forhold til at få den arbejdskraft, der er brug for, og et event som dette er med til at åbne mulighederne for, at vores unge mennesker kigger mod de mange spændende job- og karrieremuligheder, der ligger i deres egen baghave”,
udtaler Per Christensen, formand Hirtshals Service Group.

Arrangementet ”Workforce of the Future” har de unge i udskolingen som målgruppe, og i år deltog 8. klasses elever fra henholdsvis Hirtshals Skole og Sindal Skole, 10. klasses elever fra Hjørring Ny 10. samt elever fra FGU Hjørring (Forberedende Grund Uddannelse).

Udover elevernes virksomhedsbesøg, som skulle inspirere dem til fremtidige karriereveje, var der også adskillige aktiviteter på Nordsøen Oceanarium. Her var der arrangeret et uddannelsesløb for 8. klasses eleverne, mens eleverne fra Hjørring Ny 10. og FGU Hjørring fik målrettet uddannelsesvejledning i forhold til branchen. For lærergruppen var der arrangeret en workshop, som omhandlede, hvilke kompetencer, industrien efterspørger hos den fremtidige arbejdskraft. Her blev der sat fokus på, hvor meget de personlige kompetencer vægter, når virksomhederne rekrutterer.

Det er sjette gang, at ”Workforce of the Future” afholdes i Hirtshals, og der er stor interesse for arrangementet fra både elevernes og virksomhedernes side. Også Hirtshals Havn støtter op om arrangementet, som ifølge Hirtshals Havns direktør, Jens Kirketerp Jensen skal være med til at sikre fremtiden for den maritime branche:

Med ”Workforce of the Future” vil vi gerne vise de unge, at den maritime branche rummer store potentialer og karrieremuligheder. Vores mål er i sidste ende at få skabt et stærkt maritimt Nordjylland, hvor vi har kvalificerede unge mennesker til at skabe fremtiden.

Som forberedelse til arrangementet havde eleverne forud for dagen haft besøg af arrangørerne, hvor de spillede brætspillet ”The Game” – et lokalt spil, som er udarbejdet til eventen. Spillets formål er at give eleverne en indledende introduktion til de deltagende virksomheder, men også at udfordre dem på maritime begreber og give dem indsigt i branchen.

Workforce of the Future læner sig stærkt op af Hjørring Kommunes Ungestrategi, der skal sikre, at hver enkelt ung får en drøm om ’mit gode liv’ og at de unge ved, hvilke næste skridt, de skal tage for at bringe dem på rette vej i forhold til bl.a. job og uddannelse, siger John Windbirk, erhvervsplaymaker i Hjørring Kommune.

Bag dette års arrangement står Hirtshals Service Group, Hirtshals aHavn Havn, UU-Hjørring, Dansk Metal, EUC Nord, Erhvervsplaymakeren, Hjørring Kommune sammen med Det maritime brancheudviklingscenter MARCOD. Lignende arrangementer afholdes i Skagen 1/10 og er allerede afholdt 19/9 i Frederikshavn.

Deltagende virksomheder i Hirtshals:

Hirtshals Yard, Vestkajens Maskinværksted, VarmeMadsen, Hirtshals Havn, MarineShaft, Ocenariet, Forskerparken, Blue Water Shipping, Cosmos Trawl, Tor-Mo Trawl, Fjordline, Brdr. Schlie’s Fiskeimport, Weesgaard Mechanical Support, SL Power, Color Line, Nordjyske Bank, Hirtshals Fiskeriforening, Rederiet Isafold, Montra Skaga Hotel og MARCOD.

Sponsorer og arrangører:

Hirtshals Service Group, Rederiet Ruth, Rederiet Asbjørn, Rederiet Beinur, Rederiet Isafold, Hirtshals Fiskeriforening, Hirtshals Havn, Nordsøen, Dansk Metal, EUC Nord, Hjørring Kommune og MARCOD.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst:

Anette H. Sørensen, Lærlingekoordinator, tlf. 22 62 48 99 – e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Udskriv Email

Hirtshals Service Group
Læssevej 14
9850 Hirtshals
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: +45 98 94 35 91