Nyuddannet skibsmontør hos Vestkajens Maskinværksted modtager Metalindustriens Lærlingepris 2021

ML-Prisen (Metalindustriens Lærlingepris) er en hæderfuld pris, der årligt uddeles til 25 nyudlærte svende, der har gennemført en erhvervsuddannelse indenfor metalindustrien. Kriterierne for at kunne blive indstillet til prisen er et 12-tal til svendeprøven, og at lærlingen skal have udmærket sig som en god kollega. Desuden skal både praktiksted og erhvervsskole indstille lærlingen.

Deasún Grace lever op til alle kriterierne, og da værkfører og kolleger fra Vestkajens Maskinværksted skulle skrive indstillingen, var der masser af rosende ord.

”Deasún Grace har fra første dag i lære udvist en høj faglighed, et kæmpe engagement og en stor nysgerrighed. Han er selvstændigt tænkende og enorm god til at finde løsninger, når løsningen ikke ligger lige for. Han suger viden til sig og har stort gå-på-mod”, fortæller værkfører Brian Sproegel.

”Når Desaún skal i gang med en ny og ukendt opgave, bruger han aftenerne til at læse op i manualer og instruktionsbøger. Ud over ham selv, gavner det også svendene, som han samarbejder med, når han med et smil på læben fortæller, hvordan manualen instruerer i løsning af opgaven. Han udfordrer dermed svendene på deres faglige viden, og med baggrund i hans store videbegærlighed og vellidte væsen, høster han stor respekt og anerkendelse fra svendene”, siger Brian Sproegel.

Da en kollega efter svendeprøven lykønskede Deasún med det flotte resultat, svarede han ydmygt ”Jeg har ikke gjort det alene. Jeg kunne ikke gøre det uden jer dygtige svende, og jeg har lært af de bedste”.

Som kollega er Deasún højt værdsat. Han er en teamplayer, der aldrig siger nej til at hjælpe kollegerne, og det er vigtigt for ham, at det sociale på arbejdspladsen er godt. Han har derfor i sin læretid været aktiv i personaleforeningen, hvor han har været med til at sætte sit fingerpræg på sommerfester og julefrokoster.

Som lærling hos Vestkajens Maskinværksted har Deasún Grace været omfattet af den maritime lærlingeordning, der til dagligt huses af MARLOG. Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen har været med til at rekruttere Deasún til lærepladsen.

”Jeg husker tydeligt ansættelsessamtalen med Deasún. Brian og jeg mødte en meget målrettet ung mand, der havde høje forventninger til sin kommende læreplads. Ét var, at han skulle yde, men han stillede tilsvarende store krav til at få lov at lære. Deasún italesatte også, hvor vigtigt det var for ham, at kollegaskabet var i orden”, siger Anette H. Sørensen.

”Her tre et halvt år senere efter endt læretid, kan vi med glæde konstatere, at både Deasúns og virksomhedens forventninger er indfriet. Deasún har med sin personlighed, høje faglighed og ydmyghed fortjent ML-Prisen, og jeg er stolt over at få lov til at være med til at overvære prisoverrækkelsen af de 25 dygtigste talenter, der mestrer hvert sit håndværk,” slutter Anette H. Sørensen.

Øvrige virksomheder i den maritime lærlingeordning tæller desuden EnTech Marine, MAN Energy Solutions, Mariendal, Soft & Teknik, KM Automatik, KS Maskinteknik, RASI Maskinfabrik, Hirtshals Yard, SeaMech, Alfa Laval og Orskov Yard.

Fakta om den maritime lærlingeordning

Den maritime lærlingeordning er et samarbejde mellem 12 maritime virksomheder, som har ansat en fælles ressource til at tiltrække flere lærlinge til den maritime branche, højne kvaliteten i uddannelserne, understøtte virksomhederne i håndteringen af lærlinge samt koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at uddanne deres lærlinge bedst muligt til fremtiden. Partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal, Vestkajens Maskinværksted A/S, KM Automatik ApS, KS Maskinteknik A/S, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik A/S, EnTech Marine A/S og SeaMech. Ordningen huses af MARLOG – Danmarks officielle klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik – læs mere her www.marlog.dk

Udskriv Email

Hirtshals Service Group
Læssevej 14
9850 Hirtshals
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: +45 98 94 35 91