DI Vendsyssel uddeler pris til nyuddannet skibsmontør hos Vestkajens Maskinværksted

DI´s regionale foreninger hædrer hvert år en lærling, der igennem sin læretid har udmærket sig som en god kollega eller som har bevist et fagligt højt niveau. For at komme i betragtning til prisen skal lærestedet indstille lærlingen.

DI Vendsyssel har på det årlige erhvervstræf i Hjørring Kommune overrakt DI´s Lærlingepris 2021 til Deasún Grace, som netop har gennemført sin læretid hos Vestkajens Maskinværksted i Hirtshals.

I sidste uge modtog Deasún Grace ML-prisen – en hæderfuld pris, som DI og Dansk Metal står bag, og som årligt uddeles til 25 nyudlærte svende, der har gennemført en erhvervsuddannelse indenfor metalindustrien - og at modtage endnu en pris kom som en kæmpe overraskelse.

”At modtage disse priser er lidt det samme som at vinde en pokal i fodbold, men her et det på ens faglighed”, siger Deasún Grace med stolthed i stemmen. Dog mener Deasún, at størstedelen af æren tilfalder kolleger og lærestedet, for det er dem, der har udlært ham til det, han er i dag.

”I Deasún har vi haft en lærling med en enorm høj faglighed, og det - sammen med et stort engagement og nysgerrighed kombineret med en ukuelighed i forhold til opgaverne - har gjort ham til en meget dygtig lærling” siger værkfører Brian Sproegel fra Vestkajens Maskinværksted.

”Oveni evner Deasun at se helheden i virksomheden. Er der en opgave, der skal løses og som ligger udenfor skibsmontørens uddannelsesfelt - men som skal gøres for at opgaven fuldføres - og kunden dermed bliver tilfreds, springer Deasún frisk på opgaven” fortæller Brian Sproegel.

Deasúns tilgang til opgaverne er altid ”FEDT – den klarer jeg”. Og hvis han laver en fejl, er det vigtigt for ham, at han selv retter fejlen. Ét fordi han selv har lavet den, to fordi han på den måde lærer af, hvad han gjorde forkert.

Kollegerne på Vestkajens Maskinfabrik værdsætter Deasún højt. Både for hans høje faglighed, men i lige så høj grad for at være en god kollega, der gør en kæmpe indsats for at skabe et godt socialt sammenhold blandt kollegerne.

Spørger man Deasún, hvad der ligger og venter forude, fortæller han, at han på et tidspunkt overvejer at læse til maskinmester, men lige nu gælder det om at dygtiggøre sig endnu mere og tilegne sig flere kompetencer.

”Da jeg startede i lære, var jeg lidt som en tør svamp, der skulle suge. Nu vrider vi svampen igen, så den kan suge mere viden til sig”, slutter Deasún Grace med et glimt i øjet.

Som lærling hos Vestkajens Maskinværksted har Deasún Grace været omfattet af den maritime lærlingeordning, der til dagligt huses af MARLOG, og lærlingekoordinator Anette H. Sørensen har fulgt Deasún gennem hele læretiden.

”Jeg håber, at fortællingen om Deasún, der med en afsluttet erhvervsuddannelse, der åbner et hav af døre i form at job, karrieremuligheder og videregående uddannelser, kan være med til at inspirere flere unge til at tage en erhvervsuddannelse” siger Anette H. Sørensen.

”Et svendebrev i hånden er lig med jobgaranti, og er der bygget en videregående uddannelse ovenpå erhvervsuddannelsen, er man mere end eftertragtet, og begge dele er da et fedt udgangspunkt i forhold til det arbejdsliv, der ligger forude og venter på én”, slutter Anette H. Sørensen.

Den maritime lærlingeordning tæller desuden virksomhederne EnTech Marine, MAN Energy Solutions, Mariendal, Soft & Teknik, KM Automatik, KS Maskinteknik, RASI Maskinfabrik, Hirtshals Yard, SeaMech, Alfa Laval og Orskov Yard.

Fakta om den maritime lærlingeordning

Den maritime lærlingeordning er et samarbejde mellem 12 maritime virksomheder, som har ansat en fælles ressource til at tiltrække flere lærlinge til den maritime branche, højne kvaliteten i uddannelserne, understøtte virksomhederne i håndteringen af lærlinge samt koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at uddanne deres lærlinge bedst muligt til fremtiden. Partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal, Vestkajens Maskinværksted A/S, KM Automatik ApS, KS Maskinteknik A/S, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik A/S, EnTech Marine A/S og SeaMech. Ordningen huses af MARLOG – Danmarks officielle klyngeorganisation for det maritime erhverv og logistik – læs mere her www.marlog.dk

Udskriv Email

Hirtshals Service Group
Læssevej 14
9850 Hirtshals
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: +45 98 94 35 91